|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agnes Carter m.d.
Praktykant
Dołączył: 24 Wrz 2005
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pią 10:27, 12 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
tez jem kanapke z serem:d
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolek
Praktykant
Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie 21:56, 14 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Abby Carter napisał: |
Nie wiem czy mam na myśli takiego,jakeigo jadłeś, ale kiedy go szykuję wcale nei robi się tak długo I ma swojego wielkiego plusa - gar stoi na gazie i nie tzreba go non-stop pilnować... No i jest mało zmywania^^ a na dodatek pyyycha |
jak robisz tego kurczaka? bo ja uwielbiam, ale idąc na łatwiznę robię ekspresowo korzystając z mrożonej mieszanki warzywnej...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abby Carter
Stażysta
Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 1272
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 22:37, 11 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
JUż ci piszę
1) Gotuję wodę na ryż, kiedy jest wrząca wrzucam dwie torebki ryżu parboiled, albo brązowego.
2) Pierś kurczaka kroję w kostkę.
3) Biorę dość spory garnek z grubym dnem.
4) na jego dno wlewam odrobinę oleju. Wrzucam 2-3 zabki czosnku (nierozgneicone). Włączam gaz.
5) PO kilku minutach dorzucam pierś z kurczaka i czekam aż się podsmaży.
6) Kiedy kurczak ejst białawy dorzucam 'warzywa na patelnie' =- ale koneicznie te bez ziemniaków!
7) Zalewam to wsyztko dwiema szklankami bulionu. Mieszam.
6) Ryż zdejmuję z gazu (NIEDOGOTOWANY!), wyjmuję z wody, etc.
7) Wrzucam ryż do gara z miesem i wazywami i mieszam. Pryzkrywam i zostawiam w spokoju na czas jakis (na oko^^).
Doprawiam (wedle uznania, osobiscie jestem miłośniczką bazylii, oregano i papryki ;D )
9) Nakłądam na talerze^^
Nawet mój tata je, chociaż warzyw nie znosi^^
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolek
Praktykant
Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 21:48, 13 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
bardzo dziekuję za przepisik, w wolnej chwilce napewno wykorzystam ja poprostu ryż dodawałam dopiero na talerzu... warzyw na patelnię z ziemniakami nie cierpię!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abby Carter
Stażysta
Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 1272
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 23:02, 13 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
ja je lubię, tyle, że wtedy pole do manewru jest węższe Ale wczoraj zorbilam nawet dobre^^
połowę paczki warzyw na patelnię z ziemniakami zalałam polową szklanki bulionu wołowego z 1/4 kostki. Dodałam czosnku granulowanego, z braku świeżego (jestem maniaczką czosnku), nieposkapiłam ostrej papryki i pieprzu. To wszystko wstawiłam do piekarnika w naczyniu żaroodpornym (bo gaz w butli mi sie skończył ). POkroiłam szyneczkę w kostkę, dodałam razem z furą bazylii i oregano (ubóstwiam!) do warzyw i tak piekłam. Kiedy było ok dodałam startego na tarce zółtego sera i wybełtałąm I było mniami
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolek
Praktykant
Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 20:28, 14 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
a ja ostatnio nie mam już czasu na takie kulinarne eksperymenty a zawsze tak to lubiłam...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abby Carter
Stażysta
Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 1272
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 23:02, 14 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
u mnie z tym czasem róznie bywa Ale jakby nie patrzeć muszę coś jeść, a to głównie ja jestem od gotowania...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11_lipiec
Praktykant
Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chojnice ;)
|
Wysłany: Śro 11:21, 26 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Kocham gotować , a jeszcze bardziej piec.
Dla mnie nie ma trudnego dania do zrobienia.
I dodam ,że jak na razie nikogo nie otułam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamie Er.
Stażysta
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 1015
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Śro 19:09, 26 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Kurczę zazdroszczę, bo za wiele to ja nie umiem. Jak mi ulubiona szarlotka wyjdzie to już jest cud:D
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11_lipiec
Praktykant
Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chojnice ;)
|
Wysłany: Śro 22:53, 26 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Nie mam jak na razie cista popisowego, ale najlepiej mi wychodzi jabłecznik z budyniem i tort rządowy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian
Praktykant
Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Czw 17:27, 27 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
praktykuję gotowanie pierogów z ziemniakami lub kapusta i grzybami, które uwielbiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11_lipiec
Praktykant
Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chojnice ;)
|
Wysłany: Czw 17:45, 27 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Ja lubie robić z kapustą.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamie Er.
Stażysta
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 1015
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Czw 18:19, 27 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
A ja lubię tylko z serem i toleruję z kapustą i grzybami. A najlepsze dla mnie sa z jagodami... Mniam, mniam:D
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11_lipiec
Praktykant
Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chojnice ;)
|
Wysłany: Czw 18:22, 27 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Oj jaką ja mam teraz chęć na pierogi.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kovac
Lekarz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 1605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: Czw 18:29, 27 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Ja też lubię pierogi oprócz tych z serem i ziemniakami. A niedawno miałem jeść okazję z jagodami, mam jeszcze nawet zamrożone
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|